Etusivu » Rakli tiedottaa » Työympäristöteko 2021 -kilpailuun ennätysmäärä osallistujia – mukana 17 yritystä
« Takaisin uutisarkistoonTyöympäristöteko 2021 -kilpailun teemana oli koronapandemian tuomiin haasteisiin vastanneet toimet. Kisassa on mukana jopa 17 eri alan yritystä. Kilpailussa oli tänä vuonna kolme kategoriaa: yrityskulttuuri ja johtaminen, uudet työvälineet, teknologiat ja tiedolla johtaminen sekä fyysisen työympäristön kehittäminen. Kuusi yritystä ilmoittautui useampaan kuin yhteen kilpailukategoriaan.
Työympäristöteko 2021 -kilpailussa on mukana jopa 17 eri alan yritystä, isoista valtakunnallisista pienempiin startuppeihin, Helsingistä Rovaniemelle. Kilpailussa oli tänä vuonna kolme eri kategoriaa: yrityskulttuuri ja johtaminen, uudet työvälineet, teknologiat ja tiedolla johtaminen sekä fyysisen työympäristön kehittäminen.
Agile Work, Elisa, Helsingin kaupunkiympäristön toimiala, HOK-Elanto, OP-Ryhmä ja Staples Finland osallistuivat kilpailuun useammassa kuin yhdessä kategoriassa. Kilpailuteoissa oli huomioitu muun muassa etätyömahdollisuudet, etätyön johtaminen, yhteisöllisyyden vaaliminen, toimistolla erilaiset suojaustoimet sekä mobiilisovellusten mahdollisuudet työtilojen varaamisessa ja käyttöasteen seurannassa.
Yrityskulttuuri ja johtaminen -kategoriaan ilmoittautuivat A-Insinöörit, ISS, Osuuskauppa Osla ja Ramboll. Teoissa korostettiin yhteisöllisyyttä sekä kannustavaa ja hyvää työilmapiiriä etätyöskentelyn aikana. ISS:llä sitoutettiin omaan työturvallisuusprosessiin myös alihankkijat ja yhteistyökumppanit, jotta työmaiden turvallisuus voitiin taata poikkeuksellisissa olosuhteissa.
Pandemia-aika toi myös uusia digitaalisia apuvälineitä työympäristöjohtamiseen. Kategoriassa Uudet työvälineet, teknologiat ja tiedolla johtaminen kisaa neljä työympäristötekoa. Aalto Space, Optimaze Worksense Book ja Taitori ovat mobiilisovelluksia, joilla voi varata työpisteitä seurata tilojen käyttöä. Spacentin avulla kiinteistöjen omistajat pystyvät tarjoamaan vajaakäyttöistä ja tyhjää tilaa työntekijöiden käyttöön.
Fyysisen työympäristön kehittämisen kategoriaan osallistui kolme teosta. Auma Space tarjoaa työntekijöille rentouttavan palautumiseen soveltuvan tilan. BRP Finlandin tehdastiloissa otettiin keväällä 2020 käyttöön muun muassa pleksit ja lattiatarrat, joilla varmistettiin turvallinen työympäristö ja tuotannon jatkuminen. Suunnittelutoimisto Gullstén-Inkinen suunnitteli työkalun työympäristöjen hiilijalanjäljen mittaukseen.
Työympäristökisan osallistujat esitellään syksyn aikana ja tuomaristo valitsee voittajan loppuvuodesta.
Vuoden työympäristöteko 2021
Tutustu ilmoitettuihin tekoihin