Etusivu » Rakli tiedottaa » Workplace Awards 2023 -kilpailu nostaa parrasvaloihin vuoden parhaat työympäristöteot
« Takaisin uutisarkistoonRaklin ja IFMA Finlandin Workplace Awards -kilpailussa etsitään jälleen vuoden parhaita työympäristötekoja. Kilpailuun osallistuu tänä vuonna yhteensä 24 tekoa neljässä eri kategoriassa: yrityskulttuuri ja johtaminen, uudet työvälineet ja teknologia, fyysinen työympäristö sekä vastuullisuus. Tänä vuonna mukana on myös bonuskategoria ”Epämuodollisen vuorovaikutuksen parantaminen hybridityössä”, jonka tavoitteena on löytää laajasti skaalattavia toimenpiteitä hybridityön haasteisiin.
Työympäristöissä trendaavat tällä hetkellä vastuullisuus, henkilöstön hyvinvointi ja työntekijäkokemuksen kehittäminen. Hybridityön lisääntyminen on pakottanut organisaatiot mukautumaan uudenlaisiin työskentelytapoihin ja muuttuneisiin tilatarpeisiin. Fyysinen työympäristö -sarjan teot osoittavat, että uuden ajan työympäristöjä ovat jaetut ja joustavat monitilatoimistot, jotka tukevat tiimityöskentelyä, organisaatiokulttuuria ja henkilöstön hyvinvointia. Esimerkiksi Trevian kiinnitti uuden toimistonsa tilaratkaisuissa erityistä huomiota kognitiivisen ergonomian tukemiseen, minkä seurauksena syntyi kolme erilaista äänenvoimakkuuden mukaan jaoteltua avotyöskentelytilaa.
Yrityskulttuuri ja johtaminen -sarja on puolestaan kerännyt joukon osallistujia, jotka ovat omissa organisaatioissaan panostaneet erityisesti työhyvinvointiin, yhteisöllisyyden rakentamiseen ja työntekijöiden sitouttamiseen. Työympäristöjohtamisessa ja työympäristöjen kehittämisessä keskitytään entistä vahvemmin työntekijöiden ja tiimien tarpeiden huomioimiseen, minkä vuoksi monet osallistujista ovat pyrkineet osallistamaan henkilöstöään toimitilaprojekteissaan mahdollisimman paljon. Esimerkiksi Ifin toteuttamassa muutosprojektissa tilat haluttiin uudistaa mahdollisimman käyttäjälähtöisesti, minkä vuoksi eri henkilöstöryhmät osallistettiin vahvasti mukaan suunnitteluun.
Vastuullisuuden periaatteet korostuvat kaikissa tämän vuoden työympäristöteoissa, oli kyse sitten ympäristövastuusta, eettisyydestä tai sosiaalisesta vastuullisuudesta. Vastuullisuus-sarjan osallistujien työympäristöissä kiertotalous ja kestävän kehityksen mukaiset arvot näkyvät esimerkiksi vastuullisina materiaali- ja kalustevalintoina sekä tehokkaana tilankäyttönä. Esimerkiksi Martela muutti pääkonttorinsa vuonna 1987 rakennettuun hiilineutraaliin peruskorjauskohteeseen ja tiivisti toimistoneliöitänsä merkittävästi samalla, kun räätälöi uudet toimitilansa henkilöstön tarpeita vastaavaksi joustavaksi monitilatoimistoksi.
Workplace Awards -kilpailu tarjoaa osallistujilleen ainutlaatuisen tilaisuuden esitellä uusimpia innovaatioitaan ja jakaa työympäristökehittämisen parhaita käytäntöjä alan eteenpäin viemiseksi. Uudet työvälineet ja teknologia -sarjan osallistujien kehittämät ratkaisut ovat hyvä esimerkki siitä, miten uusinta teknologiaa voidaan hyödyntää työympäristöjohtamisen työkaluina. Sarjassa kilpailevan Workspacen kehittämä Sanoin Observations -sovellus auttaa organisaatioita hyödyntämään fyysistä tilaa strategisena resurssina, ja Platform of Trustin ja Eenemanin kehittämä palvelu hyödyntää puolestaan koneoppimista energiakustannusten ja päästöjen alentamiseksi.
Tutustu Workplace Awards 2023 -kilpailun osallistujiin