Etusivu » Rakli tiedottaa » Kestävyysraportoinnin tietomallin raportoitavat ympäristövaikutukset tunnistettu
« Takaisin uutisarkistoonKiinteistöalan yhteisessä kestävyysraportoinnin tietomallihankkeessa on määritetty ympäristöön liittyvät olennaisimmat raportoitavat vaikutukset sekä yrityksiin kohdistuvat ympäristöstä johtuvat taloudelliset riskit ja mahdollisuudet.
Hankkeessa on tehty ESRS-standardin mukainen kaksoisolennaisuusanalyysi, jossa tunnistettiin ja analysoitiin 83 kiinteistöalan ympäristöön liittyvää kestävyysseikkaa. Näistä noin 20 arvioitiin olennaisiksi kiinteistöalan yrityksille. Tärkeimpiä havaintoja oli arvoketjun roolin korostuminen sekä tarve laajentaa yritysten ympäristöarviointeja pelkästä hiilijalanjäljestä kohti luonnon monimuotoisuuden ja ekosysteemien huomioimista.
Hankkeen keskeiset tulokset tähän mennessä:
Syksyllä hankkeessa käsittelyyn tulevat sosiaalisen vastuun vaikutusten tunnistaminen ja ESRS tiedonantovaatimuksiin liittyvät tulkinnat ja esimerkit. Myös sosiaalisen vastuun alueella tarkastelu laajenee omista työntekijöistä toimittajien työntekijöiden ja asiakkaiden henkilöstön hyvinvointiin ja oikeuksiin. Samoin on tunnistettava, kuinka yrityksen ja sen arvoketjun toiminta vaikuttaa ympäröiviin ihmisiin.
Hanketta toteutetaan yhteistyössä 21 kiinteistöalan yrityksen sekä Raklin, FIGBC:n ja KTI:n kanssa. Hankkeen tavoitteena on edistää kiinteistöalan kestävyysraportoinnin kehitystä ja tarjota työkaluja ESG-tiedon hallintaan. Raklin jäsenyritykset voivat hyödyntää alan yleistä analyysiä oman kaksoisolennaisuusanalyysinsä pohjana. Hanke päättyy vuoden 2024 lopussa ja tulokset julkaistaan tammikuussa 2025. Yritysten kestävyysraportointidirektiivin (CSRD) mukainen raportointi alkaa vaiheittain vuoden 2025 alusta.
Lisätietoja:
Miika Kotaniemi, Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli, 0407020015, miika.kotaniemi@rakli.fi
Petri Suutarinen, Finreim Oy, 040 033 0322, petri.suutarinen@finreim.fi
Vesa Ilmarinen, Katalysti Oy, 040 508 6447, vesa.ilmarinen@katalysti.fi
Hanketta toteuttamassa: A-insinöörit Rakennuttaminen, Antilooppi, Caverion Suomi, Colliers Finland, FIGBC, Finreim, Granlund, Helsingin Yliopistokiinteistöt, HUS Kiinteistöt, Ilmarinen, Katalysti, KTI, L&T Kiinteistöhuolto, LeaseGreen, LähiTapiola Kiinteistövarainhoito, OP Kiinteistösijoitus, Oulun Sivakka, PremicoGroup, Rakli, Senaatti-kiinteistöt, Sponda Real Estate, Suomen Yliopistokiinteistöt, Sustera, Tampereen Tilapalvelut, Technopolis ja YLVA.