Etusivu » Rakli tiedottaa » Vuoden työympäristöteko -kilpailu: Fyysinen työympäristö yhteisöllisyyden ajajana
« Takaisin uutisarkistoonVuoden työympäristöteko -kilpailussa on etsitty erilaisia työympäristöjä kehittäviä tekoja. Kilpailuun osallistui runsaasti yrityksiä, jotka ovat kehittäneet fyysisiä työympäristöjään vastaamaan nykyajan ja tulevaisuuden tarpeisiin.
Fyysisissä työympäristöissä erityisesti toiveet yhteisöllisyydestä nousevat esiin. Rune & Berg loi Smartlylle yhteistyössä työympäristökonseptin, jossa yhteisöllisyys on vahvasti läsnä. Smartlyn konseptissa hyvinvointi ja yhdenvertaisuus näkyvät erilaisten kohtaamisalueiden ja ergonomisten ratkaisujen kautta. Newsec puolestaan toimi Työllisyysrahaston kumppanina uusia tiloja suunniteltaessa. Projektissa esille nousi juuri yhteisöllisyys ja toisaalta myös tilojen joustavuus.
Tilojen yhteisöllisyyteen panostaminen voi auttaa työnteossa. Turun Teknologiakiinteistöjen InfraCity-toimistorakennuksessa on nähty, että tilojen avoimuus edesauttaa työyhteisön osaamisen hyödyntämistä. Tilojen houkuttelevuus ylipäänsä on InfraCityn tapauksessa nähty työhyvinvointia edistävänä askeleena, ja se voi myös tehdä työnantajasta kiinnostavamman.
Fyysisen työympäristön kehittäminen vaatii yleensä paljon taustatutkimusta, jotta voidaan selvittää, minkälaiset yrityksen todelliset tilatarpeet ovat ja minkälaiset tilat sopivat yhteen yrityksen strategian kanssa. Rune & Bergin ja Postnordin yhteistyö Postnordin työympäristön parantamisessa on esimerkki tästä. Huolellisesti tehty tarvemääritys ja tilasuunnittelu tukevat työympäristön toimivuutta. Postnordin lopulliset tilat muodostuivat vastuullisiksi, edustaviksi ja houkutteleviksi.
Fyysisten tilojen tulee myös vastata muuttuvan maailman vaatimuksiin. Tähän haasteeseen on vastannut YIT:n Workery+. Workery+ yhdistää vastuulliset tilat ja monimuotoiset palvelut tarjoten näin tilojen työntekijöille toiminnallisuutta ja inspiraatiota. Tilojen palveluihin kuuluvat ravintolapalvelut, kuntosalit, podcast-studiot ja tapahtumatilat. Työympäristöt voivatkin tulevaisuudessa sisältää yhä enemmän erilaisia toimintoja.
Toiseen nykyajan fyysisten työympäristöjen haasteeseen on vastannut Mushrooming-työhuoneverkoston ja Monoman yhteistyö. Yhteistyö auttaa tyhjien tilojen ja niiden potentiaalisten käyttäjien kohtaamisia, jolloin tilat saadaan paremmin hyödynnettyä. Yhteistyön työtilat ovat yhteisöllisiä ja persoonallisia, ja ne auttavat ratkaisemaan yritysten vaikeuksia löytää oikeanlaisia tiloja.
Kaikki kilpailuun osallistuneet teot osoittavat, että fyysisten työympäristöjen parantamisella voi nähdä olevan merkittäviä vaikutuksia työhyvinvointiin. Varsinkin muuttunut maailma ja muuttuneet työtavat vaativat fyysisiltä työympäristöiltä erilaisia asioita kuin aikaisemmin. Työnteon erilaiset vyöhykkeet, vastuullisuus ja ihmisten kohtaaminen ovat kaikki aiheita, joita fyysinen työympäristö voi edistää.
Vuoden työympäristöteko 2022 -kilpailun ”Fyysisen työympäristön kehittäminen” -kategorian webinaari järjestetään keskiviikkona 14.9. klo 13–15.30. Webinaarissa on mahdollista kuulla tarkemmin kilpailijoiden innovaatioista ja saada inspiraatiota myös omaan työympäristöön. Ilmoittautumisaikaa on 12.9. klo 16 asti.
Vuoden työympäristöteko
-kilpailu 2022
”Fyysisen työympäristön
kehittäminen” -webinaari